Registracija
Login
Jeremias Abgassysteme bei FacebookJeremias bei YouTube: Mehr über das Thema Edelstahlschornstein erfahrenJeremias InstagramJeremias PinterestJeremias bei LinkedInJeremias Group
  {$common.contactHotlinesText}
  Tel/Fax: +385 (0) 1 2754 713

  Dimovodne zaklopke

  Za optimalnu regulaciju ispušnih puteva 

  Dimovodne zaklopke

  Dimovodne zaklopke se ugrađuju u spojni priključak dimovoda između kotla i dimnjaka i zatvaraju ispušni put prema dimnjaku, kada on nije potreban.
  Kroz osiguranje od strujanja spriječavaju hlađenje proizvođača topline i prostorije u kojoj se nalazi, te time bitno pridonose uštedi energije. Dodatno spriječavaju npr. kod kaskadnih postrojenja mogući ulazak ispušnih plinova u prostoriju iz drugih na dimnjak priklučenih ložišta i time postižu i određeno prigušivanje zvuka kod višestruko spajanih dimnjaka.   
  Jeremias-dimovodne zaklopke od nehrđajučeg čelika i čelika svoju primjenu nalaze u područjima kogeneracija, mrežnih zamjenskih postrojenja, ventilacijskoj tehnici, motorima sa nadtlačnim pogonom.

  Zaporne zaklopke
  Služe za zatvaranje ispušnih dimovoda u pod- i nadtlaku. Upravljano ručno i motorno, postavljaju se pretežno iza potpornja kotla, kako bi kod isklučivanja usporile hlađenje. Učinci motora se prilagođavaju nazivnim promjerima, kako bi se u definirano vrijeme postavile na mjesto.

  Prigušna zaklopke
  Služi za regulaciju slobodnog promjera u ispušnom putu za zatvaranje kompletnih dimovodnih puteva. Posebno koordinacija premosnih puteva predstavlja lakoću za ove čvrsto brtvljujuće zaklopke sa jakim motorima od 90 Nm.
  Nudimo Vam inovativne dimovodne zaklopke sa električnim servo motorom, kojima se upravlja direktno od plamenika. Posebni slučaj predstavljaju implozijske zaklopke (Joukowski-zaklopke), koje se brinu za izjednačavanje neželjenih promjena tlaka u dimovodnoj cijevi.

  MAK

  Motorne dimovodne zaklopke


  Joukowski-zaklopke

  Implozijska zaklopka za izjednačavanje neželjenih promjena tlaka

  Prednosti:

  • djelotvorna ušteda energije
  • spriječavanje termičkog hlađenja proizvođača topline
  • smanjenje hlađenja prostorije kroz osiguranje strujanja kod plinskih ložišta bez ventilatora
  • poboljšanje djelotvornosti ložišta kod zajedničke upotrebe dimnjaka
  • prigušivanje zvuka kod višestrukog postavljanja ložišta na zajednički dimnjak
  • dugi vijek trajanja kroz inox komponente
  • odgovarajuče dimovodne zaklopke za različite namjene i situacije

  25 godina garancije!