Registracija
Login
Jeremias Abgassysteme bei FacebookJeremias bei YouTube: Mehr über das Thema Edelstahlschornstein erfahrenJeremias InstagramJeremias PinterestJeremias bei LinkedInJeremias Group
  {$common.contactHotlinesText}
  Tel/Fax: +385 (0) 1 2754 713

  Izjava o privatnosti

  1.         Ime i adresa odgovorne osobe za obradu podataka

   

  Odgovorni prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, drugih zakona o zaštiti podataka koji se primjenjuju u državama članicama Europske unije i drugih odredbi o zaštiti podataka je:

   

  Jeremias d.o.o.

  Zagrebačka ulica 221

  10370 Dugo Selo

  Hrvatska

  Tel.: +385 (0) 1 2754 - 713

  E-mail: info@jeremias.hr

  Web stranica: www.jeremias.hr

   

   

  2.         Kontakt službenika za zaštitu podataka

  Jeremias d.o.o.

  Zagrebačka ulica 221

  10370 Dugo Selo

  Hrvatska

  Tel.: +385 (0) 1 2754 - 713

  E-Mail: privacy@jeremias.hr

   

   

  3.         Korištenje kolačića

   

  Web stranica tvrtke Jeremias GmbH koristi kolačiće. Kolačići su podaci koje Internet preglednik pohranjuje na računalnom sustavu korisnika. Kolačići se kod pristupanja stranici mogu prenijeti na stranicu i tako omogućiti dodjelu korisnika. Kolačići pomažu pojednostavljeno korištenje web stranica za korisnike.

   

  Uvijek je moguće odbiti postavljanje kolačića promjenom postavke u internetskom pregledniku. Postavljani kolačići se mogu izbrisati. Treba napomenuti da se onemogućavanjem kolačića možda neće u potpunosti moći iskoristiti sve značajke naše web stranice.

   

   

  4.         Izrada log datoteka

   

  Svaki put kada se pristupa web stranici, Jeremias GmbH prikuplja podatke i informacije putem automatiziranog sustava. One se pohranjuju u dnevnik datoteke poslužitelja.

   

  Sljedeći podaci pri tome mogu biti prikupljeni:

   

  -  informacije o vrsti preglednika i inačici preglednika

  -  operativni sustav korisnika

  -  davatelj internetskih usluga korisnika

  -  IP-adresa korisnika

  -  datum i vrijeme pristupa

  -  Web stranice iz kojih sustav korisnika pristupa našoj web stranici (referrer)

  -  Web stranice kojima korisnik pristupa putem naše web stranice

   

   

  Obrada podataka služi za isporuku sadržaja naše web stranice, kako bi se osigurala funkcionalnost naših informatičkih sustava i optimizirala našu web stranicu. Podaci log datoteka uvijek su pohranjeni odvojeno od ostalih osobnih podataka korisnika.

   

  5. Analiza alati i oglašavanje

   

  Google analiza

  Ova web stranica koristi funkcije usluge Google Analytics za web analizu. Davatelj usluga je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD.

  Google Analytics upotrebljava takozvane "kolačiće". To su tekstualne datoteke koje su pohranjene na vašem računalu i koje omogućuju analizu korištenja web stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ove web stranice obično se šalju Googleovom poslužitelju u SAD-u i tamo pohranjuju.

  Kolačići Google Analyticsa pohranjeni su na temelju članka 6. stavka 1. lit. f DSGVO. Operator web stranice ima legitiman interes za analizu ponašanja korisnika kako bi optimizirao web stranicu i oglašavanje.

  Aktivirali smo anonimnu IP funkciju na ovoj web stranici. Kao rezultat toga, Google će skraćuje vašu IP adresu u državama članicama Europske unije ili drugim strankama Sporazuma o Europskom ekonomskom području prije prijenosa u Sjedinjene Države. Samo u iznimnim slučajevima se puna IP adresa šalje Googleovom poslužitelju u SAD i tamo skraćuje. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije kako bi procijenio vašu upotrebu web stranice, sastavljao izvješća o aktivnostima na web stranici i pružio druge usluge vezane uz aktivnost web stranica i korištenje interneta operateru web sučelja. IP adresa koja je u okviru Google Analyticsa prenešena sa vašeg poslužitelja neće se spajati sa drugim Googleovim podacima.

  Pohranu kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom vašeg softvera preglednika; međutim, imajte na umu da, ako to učinite, možda nećete moći koristiti sve značajke ove web stranice u najvećoj mogućoj mjeri. Osim toga, možete spriječiti prikupljanje Googleovih podataka koje generira kolačić povezane s vašom upotrebom web stranice (uključujući vašu IP adresu), kao i obradu tih podataka od strane Googlea preuzimanjem i instaliranjem plug-in preglednika koji je dostupan na sljedećem linku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

  Klikom na sljedeći link možete spriječiti prikupljanje vaših podataka od strane Google Analyticsa. Postavit će se kolačić za isključivanje koji sprečava prikupljanje podataka o budućim posjetima ovoj web-lokaciji: deaktivirati Google Analytics.

  Više informacija o obradi korisničkih podataka na usluzi Google Analytics potražite u Googleovoj Izjavi o privatnosti:  https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de.

  Potpisali smo sa Googleom Ugovor o obradi podataka i u potpunosti primijenjujemo stroge zahtjeve njemačkog upravnog tijela za zaštitu podataka prilikom korištenja usluge Google Analytics.


  Google AdWords i Google praćenje konverzija

  Ova web stranica koristi Google AdWords. AdWords je online-program oglašavanja tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States ("Google").

  Kao dio programa Google AdWords upotrebljavamo tzv. praćenje konverzija. Kada kliknete na oglas koji poslužuje Google, postavlja se kolačić za praćenje konverzije. Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednik pohranjuje na računalu korisnika. Ovi kolačići gube valjanost nakon 30 dana i ne koriste se za osobnu identifikaciju korisnika. Ako korisnik posjeti određene stranice ove web-lokacije, a kolačić još nije istekao, Google i mi možemo prepoznati da je korisnik kliknuo na oglas i preusmjeren na ovu stranicu.

  Svaki Google AdWords klijent prima drugi kolačić. Kolačići se ne mogu pratiti preko web stranica AdWords klijenata. Podaci prikupljeni korištenjem kolačića za konverziju koriste se za izradu statistike konverzija za AdWords klijente, koji su odabrali praćenje konverzija. Klijenti saznaju ukupan broj korisnika koji su kliknuli na njihov oglas i koji su preusmjereni na stranicu sa oznakom za praćenje konverzija. Međutim, ne dobivaju informacije, koje osobno identificiraju korisnike. Ako ne želite sudjelovati u praćenju, možete ga isključiti tako da jednostavno onemogućite Google kolačić za praćenje konverzija putem internetskog preglednika u odjeljku Korisničke postavke. Nakon toga nećete biti uključeni u statistiku praćenja konverzija.

  Pohrana "kolačića za konverziju" temelji se na članku 6. stavak 1. lit. f DSGVO. Operator web stranice ima legitiman interes za analizu ponašanja korisnika kako bi optimizirao web stranicu i oglašavanje.

  Više informacija o Google AdWords i Google praćenju konverzija potražite u Googleovim pravilima o privatnosti: https://www.google.com/policies/privacy/.

  Možete postaviti svoj preglednik tako da ste obaviješteni o postavljanju kolačića i omogućiti kolačiće samo u pojedinačnim slučajevima, prihvaćanjem kolačića za određene slučajeve ili općenito isključiti i omogućiti automatsko brisanje kolačića prilikom zatvaranja preglednika. Onemogućavanje kolačića može ograničiti funkcionalnost ove web stranice.

   

  Google DoubleClick

   

  Ova web stranica koristi Google DoubleClick (Floodlights) kolačiće. Doubleclick je usluga tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD. Kolačići su male tekstualne datoteke koje se pohranjuju u pregledniku korisnika. Pri tome se vašem pregledniku dodijeljuje pseudonimni identifikacijski broj (ID). DoubleClick kolačići ne sadrže osobne podatke.  

  Kolačići se koriste za procjenu korištenja ove web stranice. Prikupljeni podaci se procjenjuju u statističke svrhe i u anonimnom obliku. Možete spriječiti upotrebu kolačića tako da pod sljedećim linkom pod točkom DoubleClick-proširenje deaktivacije preuzmete i instalirate dostupan Browser-plugin. Alternativno, Doubleclick kolačiće možete onemogućiti na stranici Digital Advertising na sljedećem linku .  

  Kolačići se koriste za oglašavanje proizvoda ovog operatera web-lokacije (retargeting). Kasnije se korisniku u svezi toga mogu prikazivati oglasi (npr., banner oglasi, tekstualni slikovni oglasi, video oglasi itd.) na drugim web stranicama. Korisnici mogu odbiti funkciju retargeting ukoliko promijene postavke prikaza postavke prikaza  Googleova Remarketing oznake, odnosno deaktiviraju retargeting. Alternativno, korisnici mogu deaktivirati upotrebu kolačića pomoću trećih strana korištenjem Stranica za deaktivaciju inicijative mrežnog oglašavanja .

   

  Piwik

   

  Ova web stranica koristi Piwik, Open-Source-Software za statističku analizu pristupa korisnika. Piwik koristi tzv. kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje su pohranjene u pregledniku korisnika. Oni se koriste za procjenu korištenja ove web stranice. Podaci se prikupljaju, obrađuju i pohranjuju na poslužiteljima u Njemačkoj za izradu anonimnih profila upotrebe. Podaci uključuju naziv preuzete web-stranice, datoteka, datum i vrijeme pristupa, količini prenesenih podataka, obavijest o uspješnom pretraživanju, tip preglednika uz verziju, operativni sustav korisnika, referentni URL  (prethodno posjećena stranica), IP adresa i davatelj zahtjeva. Osobna IP adresa se odmah nakon obrade (identifikacija tvrtke temeljena na IP-u) anonimizira brisanjem posljednjeg blok broja (maskira) i ne spaja se s kolačićima ili drugim podacima. Korisnici mogu spriječiti praćenje kolačića odgovarajućom postavkom vašeg softvera preglednika ili klikom na sljedeći link (Opt-out)."

   

   

   

  6.         Registracija na našoj internet stranici

   

  Ako dotična osoba koristi mogućnost registracije na web stranici odgovorne osobe za obradu podataka navođenjem osobnih podataka, podaci će se preko prijemne maske prenijeti odgovornoj osobi na obradu. Podaci se pohranjuju isključivo za unutarnju upotrebu odgovornog za obradu.

   

  Pri registraciji spremaju se IP adresa korisnika i datum i vrijeme registracije. To služi radi spriječavanja zlouporaba usluga. Prosljeđivanja na treće se ne odvija. Izuzetak postoji ako postoji zakonska obveza prosljeđivanja.

   

  Registracija podataka potrebna je za pružanje sadržaja ili usluga. Registrirane osobe imaju mogućnost u bilo kojem trenutku za brisanje ili izmjenu pohranjenih podataka. Dotične osobe u bilo kojem trenutku primaju informacije o vlastitim pohranjenim osobnim podacima.

   

   

  7.         Newsletter

   

  Ako se pretplatite na newsletter naše tvrtke, podaci iz prijemne maske će se prenijeti odgovarajućoj osobi za obradu.

   

  Pri prijavi za newsletter pohranjuju se IP adrese korisnika, kao i datum i vrijeme registracije. To služi za spriječavanje zlouporaba usluga ili e-mail adresa dotične osobe. Prijenos podataka trećim stranama se ne događa. Izuzetak postoji ako postoji zakonska obveza proslijeđivanja.

   

  Podaci će se koristiti isključivo za slanje newslettera. Dotična osoba može u bilo kojem trenutku prekinuti pretplatu na newsletter.

   

  Isto tako, suglasnost za pohranu osobnih podataka može biti ukinuta u bilo kojem trenutku. U tu svrhu u svakom newsletteru postoji odgovarajući link.

   

   

  8.         Mogućnosti za kontakt

   

  Na internetskoj stranici Jeremias GmbH dostupan je kontakt obrazac koji se može koristiti za elektronički kontakt. Alternativno je moguć kontakt putem navedene adrese e-pošte. Ako dotična osoba preko navedenih kanala kontaktira odgovornu osobu za obradu, osobni podaci dotične osobe će biti automatski pohranjeni. Pohrana služi isključivo u svrhu obrade ili kontaktiranja dotične osobe. Prijenos podataka trećim stranama se ne događa.

   

   

  9.         Rutinsko brisanje i blokiranje osobnih podataka

   

  Osoba odgovorna za obradu obrađuje i pohranjuje osobne podatke podnositelja samo dok je to potrebno kako bi se postigla svrha pohranjivanja. Osim toga, takvo se pohranjivanje može dogoditi ako ga europski ili nacionalni zakonodavac predviđa u propisima, zakonima ili drugim propisima EU, kojima podliježe odgovorna osoba za obradu.

   

  Čim se ukloni svrha pohranjivanja ili istekne razdoblje pohranjivanja koje propisuju gore navedeni propisi, osobni se podaci rutinski blokiraju ili brišu.

   

   

  10.      Prava dotične osobe

   

  Ako se vaši osobni podaci obrađuju, vi ste dotična osoba i. S. D. DS-GVO i imate sljedeća prava naspram odgovornoh osobi:

   

  10.1    Pravo na dobivanje informacija

   

  Možete zatražiti od odgovorne osobe potvrdu da li se obrađuju vaši osobni podaci.

   

  Ako je takva obrada prisutna, od odgovorne osobe možete zatražiti izvještaj o sljedećim informacijama:

   

  -    svrhe za koje se obrađuju osobni podaci;

   

  -    kategorije osobnih podataka koji se obrađuju;

   

  -    primatelji ili kategorije primatelja, kojima su priopćeni ili će biti tek priopćeni vaši osobni podaci;

   

  -    planirano trajanje pohrane vaših osobnih podataka ili, ako su dostupne određene informacije, kriteriji za određivanje trajanja pohrane;

   

  -    postojanje prava na ispravak ili brisanje osobnih podataka o vama, pravo na ograničavanje obrade od strane odgovorne osobe ili pravo prigovora na takvu obradu;

   

  -     postojanje prava na žalbu nadzornom tijelu;

   

  -    sve dostupne informacije o izvoru podataka ako se osobi podaci ne prikupljaju od nositelja podataka;

   

  -   postojanje automatiziranog donošenja odluka uključujući profiliranje sukladno članku 22 stavka 1 i 4 DS-GVO i - barem u tim slučajevima - smislene informacije o involviranoj logici i opseg i namjeravan učinak takve obrade na nositelja podataka.

   

  Imate pravo tražiti informacije o tome da li su vaši osobni podaci preneseni trećoj zemlji ili međunarodnoj organizaciji. S tim u vezi, možete zatražiti odgovarajuća jamstva u skladu sa člankom 46 DS-GVO o obavještavanju u vezi s prijenosom podataka.

   

  10.2    Pravo na ispravak

   

  Imate pravo na ispravak i/ili dopunu naspram odgovornoj osobi, ako obrađeni osobni podaci nisu točni ili su nepotpuni. Odgovorna osoba mora izvršiti ispravak bez odlaganja.

   

   

   

  10.3    Pravo na ograničenje obrade

   

  Možete zatražiti ograničenje obrade osobnih podataka pod sljedećim uvjetima:

   

  -    ako osporavate točnost vaših osobnih podataka tijekom određenog vremenskog razdoblja, koje omogućuju odgovornoj osobi da potvrdi točnost vaših osobnih podataka;

   

  -    obrada je nezakonita, a vi odbijete brisati osobne podatke i umjesto toga tražite ograničenje korištenja osobnih podataka;

   

  -    odgovorna osoba više ne treba osobne podatke u svrhu obrade, ali ih vi trebate radi dokazivanja prava, ostvarivanja i obrane pravnih zahtjeva, ili

   

  -    ako ste uložili prigovor sukladno članku 21. stavak 1. DS-GVO i još nije utvrđeno jesu li opravdani razlozi odgovorne osobe naspram razlozima vašim osnovama.

   

  Ako je obrada osobnih podataka o vama ograničena, ti se podaci mogu koristiti samo uz vaš pristanak ili u svrhu utvrđivanja, ostvarivanja ili branjenja pravnih zahtjeva ili zaštite prava druge fizičke ili pravne osobe ili zbog razloga od važnog javnog interesa Unije ili države članice.

   

  Ako je ograničenje obrade ograničeno u skladu s gore navedenim uvjetima, odgovorna osoba će vas obavijestiti prije ukidanja ograničenja.

   

   

  10.4.   Pravo na brisanje

   

  10.4.1.

  Možete od odgovorne osobe zatražiti momentano brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas, a odgovorna osoba je dužna odmah obrisati te podatke ukoliko postoji jedan od sljedećih razloga:

   

  -    Vaši osobni podaci više nisu potrebni za svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni.

   

  -    Opozivate svoj pristanak na obradu sukladno članku 6. stavak 1. lit. a ili članku 9. stavak 2. lit. DS-GVO i nema druge pravne osnove za obradu.

   

  -    Ulažete prigovor na obradu sukladno članku 21. stavak 1. DS-GVO i ne postoje prethodno opravdani razlozi za obradu, ili ulažete prigovor na obradu sukladno članku 21. Stavak 2 DS-GVO.

   

  -    Vaši osobni podaci su obrađeni nezakonito.

   

  -    Brisanje osobnih podataka koji se odnose na vas je potrebno je za ispunjenje zakonske obveze prema pravu Unije ili zakonu država članica kojoj podliježe odgovorna osoba.

   

  -     Osobni podaci koji se odnose na vas koristili su se u vezi s uslugama informacijskog društva koje se pružaju u skladu s člankom 8. stavak 1. DS-GVO.

   

  10.4.2.

  Ako je odgovorna osoba objavila osobne podatke o vama u javnosti i ako je prema članku 17. stavak 1. DS-GVO obvezan brisati ih, tada poduzima mjere, imajući u vidu dostupnu tehnologiju i troškove provedbe, uključujući odgovarajuće tehničke mjere, za informiranje odgovorne osobe za obradu podataka, koji obrađuju osobne podatke za koje od vas ima zahtjev za brisanje svih osobnih podataka ili kopija ili replikacije takvih osobnih.

   

  10.4.3.

  Pravo na brisanje ne postoji ako je obrada neophodna

   

  -    radi ostvarivanja prava na slobodu izražavanja i informiranja;

   

  -    radi ispunjavanja zakonske obveze, koja je propisana zakonom Unije ili država članica kojima podliježe odgovorna osoba ili radi obavljanja zadaće od javnog interesa ilislijedi u izvršenju javnih ovlasti, koje su prenesene odgovornoj osobi;

   

  -    iz razloga od javnog interesa u području javnog zdravstva članak 9. stavak 2. lit. h i i, kao i članak. 9 stavak 3 DS-GVO;

   

  -    za arhivske svrhe od javnog interesa, znanstvene ili povijesne svrhe istraživanja ili za statističke svrhe članak 89. stavak 1. DS-GVO, ako navedeno pravo iz stavka 1. vjerojatno da će onemogućiti ili ozbiljno utjecati na postizanje ciljeva te obrade, ili

   

  -    radi dokazivanja prava, izvršenja ili obrane pravnih zahtjeva.

   

   

  10.5    Pravo na obavješćivanje

   

  Ako ste od odgovorne osobe zahtjevali ispravak, brisanje i ograničenje obrade, ista je dužna obavijestiti sve primatelje, kojima su priopćeni vaši osobni podaci, o ispravku ili brisanju podataka ili ograničenju obrade, osim ako se to dokaže kao nemoguće ili uključuje nerazmjeran napor.

   

  Imate pravo od odgovorne osobe da bude obaviješteni o tim primateljima.

   

   

  10.6    Pravo na prijenos podataka

   

  Imate pravo primati osobne podatke, koje ste dali odgovornoj osobi, u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu. Osim toga, imate pravo prenositi te podatke drugoj odgovornoj osobi bez ograničenja od strane odgovorne osobe kojoj su predani osobni podai, pod uvjetom da

   

  -    se obrada temelji na pristanku sukladno članku 6. stavak 1. lit. DS-GVO ili članku 9. stavak 2. lit. DS-GVO ili na temelju ugovora članak 6. stavak 1. lit. b DS-GVO i 

   

  -    da se obrada vrši pomoću automatiziranih postupaka.

   

  U ostvarivanju ovog prava, također imate pravo ishoditi da se vaši osobni podaci izravno prenose od jedne odgovorne osobe na drugu odgovornu osobu, ukoliko je to tehnički izvedivo. Time se ne smije utjecati na slobodu i prava drugih osoba.

   

  Pravo na prenosivost podataka ne važi za obradu osobnih podataka potrebnih za obavljanje zadaće u javnom interesu ili u obavljanju službene ovlasti, koja je prenesena odgovornoj osobi.

   

   

  10.7    Pravo na žalbu

   

  Imate pravo u bilo koje vrijeme, iz razloga koji proizlaze iz vaše posebne situacije, uložiti žalbu protiv obrađivanja vaših osobnih podataka, sukladno članku 6. stavak 1. lit. e ili f DS-GVO; to se odnosi i na profiliranje na temelju tih odredbi.

   

  Odgovorna osoba više neće obrađivati osobne podatke koji se odnose na vas, osim ako ne može dokazati nužne legitimne razloge za obradu, koji nadilaze vaše interese, prava i slobode ili je obrada u svrhu dokazivanja prava, provođenja ili obrane pravnih zahtjeva.

   

  Ako se osobni podaci koji se tiču vas obrađuju u svrhu izravnog marketinga, u bilo kojem trenutku imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka u svrhu takvog oglašavanja; to se odnosi i na profiliranje ukoliko je povezano s takvim izravnim oglašavanjem.

   

  Ako uložite žalbu na obradu za izravne marketinške svrhe, vaši se osobni podaci više neće obrađivati u ove svrhe.

   

  Bez obzira na Direktivu 2002/58 / EG, u kontekstu korištenja usluga informacijskog društva imate mogućnost ostvarivanja prava na žalbu putem automatiziranih postupaka, koji koriste tehničke specifikacije.

   

   

  10.8    Pravo na opoziv Izjave o pristanku za zaštitu podataka

   

  Imate pravo u bilo kojem trenutku opozvati svoju Izjavu o zaštiti podataka. Opoziv suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade obavljene na temelju suglasnosti do opoziva.

   

   

  10.9    Automatizirana odluka u pojedinačnom slučaju uključujući profiliranje

   

  Imate pravo ne biti podvrgnuti odluci koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući profiliranje, koja ima pravni učinak na vas ili, na sličan način značajno utječe na to. Ovo se ne odnosi, ako je odluka

   

  -    potrebna za zaključivanje ili izvršenje ugovora između vas i odgovorne osobe,

   

  -    dopuštena, na temelju zakona Unije ili država članica kojima podliježe odgovorna osoba, te pravni propisi sadržavaju odgovarajuće mjere za zaštitu vaših prava i sloboda i vaših legitimnih interesa ili

   

  -    uslijedila uz vašu izričitu suglasnost.

   

  Međutim, ove odluke ne smiju se temeljiti na posebnim kategorijama osobnih podataka u skladu s člankom 9 stavak 1 DS-GVO, osim ako ne važi članak 9 stavka 2 lit. a ili g i nisu poduzete primjerene mjere za zaštitu prava i sloboda i vaših legitimnih interesa.

   

  Što se tiče u a. i c. navedenim slučajevima, odgovorna osoba poduzima odgovarajuće mjere za zaštitu prava i sloboda i vaših legitimnih interesa, uključujući barem pravo na dobivanje intervencije osobe od strane odgovorne osobe, da izrazi svoje stajalište i osporava odluku.

   

   

  10.10  Pravo na pritužbu nadzornom tijelu

   

  Bez utjecaja na bilo koji drugi administrativni ili pravni lijek, imate pravo prigovora nadzornom tijelu, posebice u državi članici vašeg prebivališta, mjestu rada ili mjestu navodnog kršenja, ako smatrate da obrada Vaših osobnih podataka krši DS-GVO.

   

  Nadzorno tijelo kojem je pritužba podnesena obavještava podnositelja žalbe o statusu i rezultatima prigovora, uključujući i mogućnost pravnog lijeka na temelju članka 78. DS-GVO.

   

   

  11.      Davanje podataka trećim stranama

   

  Za provedbu naše usluge, a posebno kako bismo osigurali funkcionalnost naše web stranice, koristimo pružatelja usluga. Davatelj usluga također se koristi za obradu vaših podataka kao vanjski pružatelja usluga. Davatelj usluga pažljivo je odabran i ovlašten od nas, obvezan je našim uputama i redovito se kontrolira.

   

   

  12.      Pravna osnova za obradu

   

  Ukoliko dobijemo suglasnost dotične osobe za obradu osobnih podataka, članak 6. stavak 1. lit. služi kao pravna osnova Opće uredbe o zaštiti podataka u Europskoj uniji (DSGVO).

   

  U obradi osobnih podataka potrebnih za izvršenje ugovora, u kojem je ugovorna stranka dotična osoba, članak 6. stavka 1. lit. b DSGVO kao pravna osnova. To se također odnosi i na postupke obrade potrebne za izvršavanje predugovornih radnji.

   

  U slučaju da je potrebna obrada osobnih podataka radi ispunjavanja zakonske obveze, kojoj podliježe naša tvrtka, članak 6. stavak 1. lit. c DSGVO služi kao pravna osnova.

   

  U slučaju da vitalni interesi nositelja podataka ili druge fizičke osobe zahtijevaju obradu osobnih podataka, članak 6. stavak 1. lit. d DSGVO služi kao pravna osnova.

   

  Ako je obrada neophodna radi zaštite legitimnih interesa naše tvrtke ili treće strane i ako ne prevladavaju interesi, temeljna prava i slobode subjekta nad prvim interesom, članak 6. stavka 1. lit. f DSGVO služi kao pravna osnova za obradu. Legitiman interes naše tvrtke leži u izvršavanju naših poslovnih aktivnosti.

   

  13.      Trajanje pohrane osobnih podataka

   

  Osobni podaci se pohranjuju tijekom trajanja odgovarajućeg zakonskog perioda čuvanja. Nakon isteka roka, podaci će se rutinski izbrisati, osim ako postoji potreba za pokretanjem ugovora i ispunjavanju ugovora.

  25 godina garancije!