Registracija
Login
Jeremias Abgassysteme bei FacebookJeremias bei YouTube: Mehr über das Thema Edelstahlschornstein erfahrenJeremias InstagramJeremias PinterestJeremias bei LinkedInJeremias Group
  {$common.contactHotlinesText}
  Tel/Fax: +385 (0) 1 2754 713

  Kogeneracije

  Nudimo optimalni sistem dimovoda za svaku primjenu.

  Brošura sistemi dimovoda zu kogeneracije

  Brošura sistemi dimovoda zu kogeneracije

  Jednostavno rješenje sa dvostrukom dobiti

  Decentralizirana kogeneracija (BKHW) daje vrijedan doprinos u pogledu uspješnog energetskog preobražaja.

   

  Na principu spajanja topline i energije (KWK) u jednu ruku proizvode električnu energiju i dodatno oslobođenu toplinu čine na licu mjesta korisnom, na primjer za grijanje ili kao proizvodna toplina u industriji.

  Na taj način kogeneracije postižu jako viskoki stupanj učinkovitosti i u idealnom slučaju mogu iskoristiti više od 90% upotrebljene primarne energije.

  Goriva za kogeneraciju

  LOŽ ULJE
  Za kogeneracije se obićno koristi ekstra lako lož ulje (EL). Kogeneracije grijanje na lož ulje prikladne su upravo u kućama bez priključka plina odnosno u sanacijama starih zgrada s postojećim spremnikom ulja.
  PLINOVI KANALIZACIJA
  Plin proizveden u postrojenjima za obradu otpadnih voda je visokoenergetski zahvaljujući visokom sadržaju metana. Zbog svog štetnog utjecaja na ozonski omotač, korištenje kanalizacijskog plina za kogeneracije je vrlo razumno.
  PRIRODNI PLIN / TEKUĆI PLIN (LPG)
  U mnogim kućanstvima postojeći priključak prirodnog plina omogućuje rad kogeneracije na prirodni plin. Alternativno su zanimljive kogeneracije na tekući plin, gdje se gorivo skladišti u posebnim spremnicima.
  JAMSKI PLIN
  Jamski plin se dobiva tijekom podzemnog rudarenja ugljena kao otpadni produkt. Rudnici koji su prestali raditi isporučuju preko cijevi za otplinavanje kontinuirani protok plina sa sadržajem metana od 40-80%.
  BIOPLIN
  U bioplinskim postrojenjima dobiven plin sagorijeva klimatski neutralno, jer nastaje samo toliko Co2 koliko su ga ranije biljke vezale. Bioplin stoga ima značajno bolje preformanse okoliša od fosilnih goriva.
  DEPONIJSKI PLIN
  Kod prirodnog truljenja otpada stvara se klimatski štetan staklenički plin sa visokim sadržajem metana. Budući da je on samo kratko vrijeme dostupan u dovoljnim količinama, ovdje se uglavnom koriste mobilni kontejneri kogeneracije.
  DRVNI PLIN (SINTETIČKI PLIN)
  Prilikom tinjanja drva, drvenih peleta ili drvne sječke u odsustvu zraka stvara se između ostalog drvni plin, koji se u kogeneraciji može koristiti za proizvodnju električne energije i topline.
  BILJNO ULJE
  Za uporabu u modernim motorima sa unutarnjim izgaranjem ulje dobiveno iz uljane repice mora se u skladu s tim obraditi. U odnosu na dizel ili lož ulja, tijekom izgaranja biljnog ulja nastaje znatno manje fine prašine i čestica čađe.

  Nudimo Vam sisteme dimovoda za kogeneracijska postrojenja izrađene po mjeri. Uz podršku kompetentnih stručnjaka Jeremiasa za svaku kogeneraciju u elektroenergetskom rasponu od manje od 2,5 kW do preko 50 kW nalazimo pravo konstrukcijsko rješenje.

  Za manje elektrane do 20 kW na raspolaganju je EW-PPS jedan vrlo povoljan plastični sistem dimovoda od polipropilena. Primjene na području temperatura do 100 °C time se mogu učinkovito provoditi. Jednostijeni sistem od nehrđajućeg čelika EW-KL sa metalno konusnim brtvilom za prirubnice je dizajniran za temperature ispušnih plinova do 600 °C. Zahtijevnije primjene u istom temperaturnom području mogu se provesti sa duplostijenim, mineralno izoliranim sistemom dimovoda DW-KL. Inačica  DWKH također osigurava neraskidivu i pozitivno oblikovanu vezu. Tako tlačno nepropusne cijevi postaju moguće i u nepovoljnim situacijama ugradnje.

  Sva četiri sistema dimovoda od Jeremiasa su dizajnirani za nadtlak do 5.000 Pascala i time ispunjavaju najviše zahtjeve o otpornosti na temperaturu i tlak. Osim toga se kao komplet za ugradnju dimnjaka mogu znatno lakše i brže montirati nego na licu mjesta varene alternative.

  Informirajte se također o našoj opsežnoj ponudi za zvučno tehnička rješenje za kogeneracije.

  Brošura „Sistemi dimovoda za kogeneraciju“ daje Vam pregled na temu:
  Download Brošura

  DW-KL

  Duplostijeni inox dimnjaci konusno brtvljeni

  25 godina garancije!